CORBU lansează online albumul Cei Care Tac

Albumul ”Cei Care Tac” al Proiectului Muzical CORBU va fi lansat online duminică, 13 decembrie 2020, începând cu ora 20.00, pe pagina de facebook a proiectului CORBU.

Albumul, inspirat din romanele „Haiganu” și „Omulețul din perete și alte povestiri fantastice”, scrise de Marian Coman, este rezultatul primului lockdown din pandemie și are ca scop crearea unei punți de legătură între muzică și literatură, între muzică și fotografie, între sunet și tăcere, între viață și moarte.

Evenimentul va avea o structură ternară, cu 3 audiții ale albumului „Cei Care Tac”,dialog cu invitații de onoare și 3 sesiuni de întrebări din partea publicului, cu răspunsuri primite de la membrii proiectului CORBU și de la invitați.

Invitații de onoare ai evenimentului vor fi Marian Coman (scriitor), Cristian China Birta (antreprenor și consultant social media la Kooperativa 2.0, blogger), Marius Pop (chitarist și producător la Rootz Music Studio), Vlad Braga (fotograf), Florin Chirilă (chitară bass). Gazdele evenimentului vor fi Sergiu Corbu Boldor și Luiza Matilda Mitu.

Întâlnirea dintre muzică și literatura SF: CORBU și HAIGANU

Sergiu CorbuBoldor nu se află la prima colaborare cu scriitorul Marian Coman. Prima lor întâlnire a avut loc în anul 2013, când trupa de punk acustic folkloric medieval AD HOC, inițiată și coordonată de Sergiu Corbu Boldor, a lansat primul lor album – „Dezmăț, Licori si Muzici Medievale” în numărul 7 al revistei „Harap Alb continuă…”,revistă al cărui scenariu era scris de Marian Coman.

La 7 ani distanță, în cadrul proiectului CORBU, inițiat și coordonat de Sergiu Corbu Boldor, s-a născut albumul „Cei Care Tac”, inspirat din romanele „Haiganu” și „Omulețul din perete și alte povestiri fantastice”, scrise de Marian Coman.

Povestea piesei „Colții unui Demon”, care face parte din album, este inspirată din romanul „Haiganu. Fluviul șoaptelor”, scris de Marian Coman, un roman aflat la granița dintre fantasy și horror, a întâlnirii dintre un zeu decăzut și un copil cu puteri miraculoase.

Piesa „Bivolița” a fost lansată pe 5 iunie, la EBS radio (90.4 FM). Piesa face și ea parte din albumul „Cei care tac”. Povestea piesei este inspirată din romanul „Haiganu. Tristețea zeilor”, roman în curs de apariție.

Despre album:

Basarab Nicolescu: „Frumusețea locurilor dintre Sǎlaj şi Maramureş a descǎtuşat imaginarul Luizei Mitu care, dupǎ publicarea a douǎ cǎrți, a conceput, în colaborare cu Sergiu Corbu Boldor, un fascinant album Cei care tac, care ne propulseazǎ în spațiul dintre tǎcere şi sunet, dintre umbrǎ şi luminǎ, dintre viațǎ şi moarte”.

Marian Coman: „Muzica, la fel ca literatura, are darul să te modifice. Și să te poarte într-o altă lume. Eu m-am întâlnit cu Corbu acolo unde lumea muzicii lui s-a ciocnit cu lumea poveștilor mele. Din ciocnirea asta s-a născut albumul de față”.

Conceptul albumului Cei Care Tac le aparține lui Sergiu Corbu Boldor și Luiza Matilda Mitu

Albumul are 7 piese: Dezleganie, Dincolo de stâncă, Tic tac, Bivolița, Se-ntâmplă rău, Colții unui Demon, Uită-te-n sus.

Muzică: Sergiu Corbu Boldor

Versurile piesei „Dincolo de stâncă” sunt semnate de Marian Coman și sunt extrase din romanul „Haiganu. Furia oarbă”. Celelalte texte sunt adaptări de Sergiu Corbu Boldor inspirate din trilogia „Haiganu” și din volumul „Omulețul din perete și alte povestiri fantastice”.

Invitați: Florin Chirilă (chitară bass și chitară acustică), Cristian Flaviu Mocanu (pian), Sebastian Arvai (percuții și voci adiționale), Răzvan Meseșan (Clarinet), Valerio Di Natale (chitară clasică)
Mixaj și masterizare: Marius Pop /Rootz Music Studio
Artwork: Marian Coman
Fotografii de Vlad Braga / Bragovski, acasă studio
Visual animation: Alexandru Claudiu Maxim
Logo: Radu Luchian
Frame design: Mihai Băncilă
Program lansare: Lansare de album prin audiție, dialog, întrebări și răspunsuri
13 decembrie 2020, 20.00 – 23.05

I

20.00-20.05 Deschidere eveniment: audiție a piesei Ondine
20.05-20.15: Cine este Proiectul CORBU?: Luiza Matilda Mitu /Sergiu CORBU Boldor
20.15-20.25: Invitat de onoare: Marian Coman
20.25 -20.35: Invitat de onoare: Cristian China Birta
20.35 – 21.00: Prima audiție în premieră a albumului Cei Care Tac
21.00- 21.10: Sesiune de întrebări din partea publicului

II

21.20 – 21.25: audiție a piesei Ce-am pățit odată
21.25 – 21.30: Cine este echipa CORBU?: Sergiu CORBU Boldor / Luiza Matilda Mitu
21.30 – 21.35: Invitat: Marius Pop
21.35 – 21.40: Invitat: Florin Chirilă
21.40 – 21.45: Invitat: Vlad Bragovski
21.45 – 22.10: A doua audiție a albumului Cei Care Tac
22.10 – 22.20: Sesiune de întrebări din partea publicului

III

22.25 – 22.30: audiție a piesei Never ending
22.30 – 22.40: Sesiune de întrebări din partea publicului
22.40 – 23. 05: A treia audiție a albumului Cei care tac

Marian Coman
(https://ro.wikipedia.org/wiki/Marian_Coman)

Cristian China Birta
https://cristianchinabirta.ro/

Marius Pop
https://www.facebook.com/rootzsoundstudio

Sergiu CORBU Boldor

Florin Chirilă

Vlad Braga
https://www.facebook.com/bragovski