Corbu lansează la EBS Radio piesa „Bivolița” [AUDIO]

Liderul trupei, Sergiu Corbu Boldor, a povestit la EBS Radio istoria creării acestei piese, care e parte a albumului „Cei care tac” inspirat din romanele „Haiganu” și „Omulețul din perete”, de Marian Coman.

Albumul „Cei care tac” este rezultatul perioadei de izolare din pandemie, un album inspirat de scrierile lui Marian Coman, și de pe care a mai fost lansată piesa „Colții unui Demon”.

„Din punct de vedere creativ, izolarea a fost foarte binevenită. De mult spuneam ce bine ar fi să avem o perioadă în care să stăm acasă liniștiți în studiourile noastre și uite că a venit. /…/ În prima fază a izolării am reușit să ne finalizăm albumul ‘Blana con Dios’ care a împlinit un an de curând, e un proiect cu care ne-am plimbat în toată țară, și la începutul pandemiei am avut vreme să îl finalizăm și să îl publicăm online. ‚Blana con Dios’, adică tot ce faci, fă dumnezeiește. Implică divinitatea și o să fie bine”, povestește Sergiu Corbu Boldor.

Un element esențial pentru noul album, „Cei care tac”, a fost colaborarea cu scriitorul Marian Coman. „De pe albumul ăsta am reușit să lansăm prima piesă, ’Colții unui Demon’, care e deja online și urmează ’Bivolița’, o piesă despre sacrificiu.” O piesă deloc „dark”, ne asigură Sergiu. În afară de ’Colții unui Demon’ cu versuri de Marian Coman, restul pieselor sunt inspirate din scrierile acestuia. Cât despre „Bivolița”, aceasta e inspirată dintr-un volum pe care scriitorul Marian Coman urmează să îl lanseze.

Sergiu Corbu Boldor estimează că întregul album ar urma să fie gata într-o lună, trupa nu are fixată o dată, ci încearcă să aibă continuitate în muncă.

Puteți asculta aici piesa „Bivolița”, lansată în premieră la EBS Radio, la finalul interviului acordat de Sergiu Corbu Boldor lui Angel Rusu. Ascultă emisiunea aici.