Corbu își face botezul live la „Nesemnații”

Pe 17 ianuarie 2018, în direct la Radio Guerilla, în cadrul emisiunii „Nesemnații”, am avut ocazia să-i văd și să-i aud pe membrii trupei Corbu: Sergiu Corbu Boldor (vioară, caval, voce), Patricia Niculae (tobe), Alexandru Nichita (chitară electrică), Florin Chirilă (chitară bas), Cristian Flavius Mocanu (clarinet). Am fost curioasă să urmăresc o trupă care poartă numele uneia dintre cele mai inteligente și jucăușe păsări, cu referințe uluitoare în mitologia folclorică, artă și literatură.iteratură.

Contextul apariției trupei Corbu la Radio Guerilla a fost evenimentul de lansare oficială a proiectului Corbu și a primului videoclip al single-ului Ziua de vară. Evenimentul va avea loc pe 26 ianuarie, ora 21:00, la Clubul Țăranului Român din București.

Intervenția live a început în forță cu piesa Hora din caval. Câteva probleme tehnice au făcut absent sunetul viorii, dar Sergiu Corbu Boldor a dus cu brio la capăt momentul printr-o improvizație la voce. Am apreciat întotdeauna intervențiile live tocmai pentru simplul fapt că orice e live oferă o surpriză și celor care cântă, dar și celor care ascultă. Potențialul unei trupe care cântă live se vede cel mai bine în astfel de situații.

Carismaticul Bogdan Șerban a intrat în dialog cu membrii trupei Corbu și am reușit să aflu câteva informații esențiale despre ceea ce numim fondul de pornire al proiectului. Sergiu Corbu Boldor (sic! -„fericire” în limba maghiară) caută în folclor profunzimea omului simplu, pe care o transpune în muzică prin filtrul omului modern.

Pe scurt, despre membrii trupei: Patricia Niculae, tânăra toboșar în vârstă de 17 ani, s-a format sub îndrumarea lui Nunu Racriș și a Nicoletei Neagu la Rockschool din București, Alexandru Nichita (chitară electrică), al cărui principal instrument este vioara, după cum a afirmat, s-a format ca muzician în proiectul „Tivodar” și în trupa „Spitalul de urgență”, Cristian Flavius Mocanu (clarinet) a prins gustul muzicii prin studiile din Canada, unde a lucrat ca inginer de sunet. Posibil din cauza timpului limitat al emisiunii, despre Florin Chirilă am aflat doar o informație vizuală și auditivă, cântă la chitară bas.

Una peste alta, proiectul Corbu vine cu un concept inedit în sfera industriei muzicale din România, un sound care atrage prin vitalitate și un soi de nonconformism senin care pleacă de la rădăcinile autentice românești, se îndreaptă spre zona disco, o posibilă reacție la zona hardcore a rockului, și se îndreaptă ușor spre un sound impro-psihedelic.

Pentru că la Radio Guerilla trupa a cântat doar patru dintre piesele pregătite pentru evenimentul de lansare al proiectului, „Hora din Caval”, „Ce-am pățit odată”, „Raiul” și „Ziua de vară”, aștept cu nerăbdare să văd și să ascult întreg repertoriul. Și, una dintre curiozitățile oricărui consumator de inedit, este videoclipul piesei „Ziua de Vară”, realizat de Anya Dimitrov și Vladimir Ivaniv de la BlueCatStudio, videoclip care va fi prezentat publicului, în premieră, pe 26 ianuarie, la Clubul Țăranului Român din București.

Felicitări, Radio Guerilla pentru invitați! Felicitări, Corbu! Mult succes tuturor!
Ania Goblé

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.