Proiectul muzical CORBU a fost lansat în capitală

Vineri, 26 ianuarie, la Clubul Țăranului din București s-a lansat un nou proiect muzical: Corbu. În cadrul evenimentului s-a lansat și primul videoclip al proiectului pentru single-ul Ziua de vară, realizat de Anya Dimitrov și Vladimir Ivanov, de la BlueCatStudio. Conceptul clipului le aparține lui Sergiu Corbu Boldor și Luizei Mitu, pornind de la o idee de Vladimir Ivanov.
Personajele din „Ziua de vară” sunt interpretate de Patricia Tomas, Adrian Pleșa și Sergiu Corbu Boldor. Mixajul, masterizarea și producția audio îi aparțin lui Adrian Bologa.
Videoclipul piesei „Ziua de vară” este foarte încărcat simbolic. Cromatica, obiectele folosite în clip, gesturile personajelor, vinul, muzica și textul piesei, toate sunt legate subtil între ele. De aceea, povestea „Zilei de vară” poate fi percepută diferit, în funcție de inteligența și imaginația publicului. Simbolul central este un fruct, rodia, cunoscut ca fruct al zeilor. 

Acest fruct arată cele 3 niveluri care au stat la baza construirii conceptului: coaja, adică forma, semințele, adică miezul și substanța a tot ceea ce facem și suntem, și fructul întreg, adică imaginea de ansamblu a poveștii. Totul încape într-un fruct, un fruct muzical, dar acest fruct nu poate fi complet fără coajă și semințe. Fiecare dintre cele trei personaje: Pictorul, Fata și Corbu – care reprezintă latura misterioasă a unei zile de vară – sunt legate între ele prin acest fruct.
Deși povestea clipului pare ușor dramatică, ea este completată și dizolvată de seninătatea și vitalitatea piesei. „Ceea ce ne-am dorit prin acest videoclip a fost să arătăm ideea de bază a proiectului Corbu: orice poveste poate avea sens dacă există o legătură puternică între părțile ei, oricât de diferite ar părea ele. Felul în care mesajul piesei esre receptat depinde foarte mult de experiența și nivelul de percepție al fiecăruia. Este, dacă vreți, o reinterpretare a ceea ce înseamnă tradiție, dar  într-un mod propriu și personal”,  a declarat Sergiu Corbu Boldor.
În cadrul evenimentului de lansare, alături de Sergiu Corbu Boldor (vioară, caval, voce) au fost prezenți pe scenă Alexandru Nichita (chitară electrică), Patricia Nicolae (tobe), Florin Chirilă (chitară bas), Mihai Andrițcu (vioară), Cristian Flavius Mocanu (clarinet).
Sergiu CORBU Boldor, cunoscut pentru amprenta pe care și-a pus-o pe mai multe colaborări precum: Partizan, Hara, Dirty Shirt, dar și pentru proiectul Ad Hoc, a mai declarat: „Atmosfera generală din seara evenimentului a fost pe măsura așteptărilor. Am văzut în sală mulți prieteni, muzicieni și profesioniști din lumea muzicală, ceea ce mă bucură foarte mult și le mulțumesc tututor pentru prezență și susținere. Le mulțumesc, de asemenea, colegilor mei și întregii echipe din spatele proiectului”.
Despre proiectul Corbu:
Ideea proiectului a pornit de la semnificațiile contradictorii pe care corbul le are în gândirea europeană, orientală și occidentală. Dacă în credinţele orientale şi occidentale corbul este perceput ca un personaj pozitiv, un erou solar, cu rol profetic, care luptă pentru restabilirea ordinii sociale, în credinţa europeană corbul apare ca un erou negativ, pentru că are capacitatea de a descoperi cu uşurinţă tainele întunericului. Astfel a luat naștere un personaj misterios și complex care dă și numele proiectului: CORBU.