CORBU a lansat Blana con Dios. Starea 23 [DOWNLOAD]

Starea de urgență nu îl încurcă prea tare pe artistul orădean prin „adopție” Sergiu Corbu Boldor. Acesta a lansat, marți, pe platformele online, primul capitol din ,,Blana con Dios. Starea 23”. Albumul cuprinde trei capitole din cele cinci câte și-a propus pentru acest proiect muzical. Celelalte două urmează să fie lansate și ele în curând, după cum a dezvăluit artistul.

Materialul a fost realizat cu sprijinul lui Radu Luchian și al Luizei Matilda Mitu.

,,Blana con Dios. Starea 23” este un concept care face parte din proiectul muzical ,,Corbu”, inițiat și coordonat de Sergiu Corbu Boldor și Luiza Matilda Mitu.

,,Blana con Dios. Starea 23 nu poate fi încadrat într-un domeniu sau într-un gen anume, deși le include pe toate. Putem să vorbim, mai degrabă, de un stil propriu al proiectului. Blana con Dios. Starea 23 nu este un concert, nici un stand up, nici un spectacol, nici un performance, ci starea 23. Starea 23 face trecerea de la legendă la vis, de la prejudecăți la dizolvarea lor, de la vizual la sunet, de la false credințe la autenticitate. Starea 23 este starea de grație a artistului care nu încetează să creeze”, a explicat Corbu.

Din 2019
Proiectul Blana con Dios. Starea 23 a luat naștere în anul 2019. De atunci și până în prezent, a ajuns în mai multe spații neconvenționale – de la magazine cu haine, croitorii, printshop-uri la spații de design interior, muzeul kitch-ului, muzeul simțurilor, muzee de artă, biblioteci, grădini gospodărești, ateliere de sculptură, teatre independente.

Blana con Dios. Starea 23 a fost, în perioada 17-23 februarie, conceptul din spatele turneului dedicat lui Constantin Brâncuși.

Sergiu Corbu Boldor este inițiatorul și coordonatorul proiectului muzical Corbu, alături de nume ca: Phoenix, Celelalte Cuvinte, Partizan, Dirty Shirt, Hara, Farfarello, Haggard, Gabriela Cilmi, Macy Gray, Guano Apes. Tânărul a absolvit Universitatea din Oradea cu specializare în pedagogie muzicală și interpretare vioară. Instrumentul său principal este vioara, iar instrumente secundare, chitară, mandolină, fluier, caval, drâmbă.

Articol scris de Crina Dobocan pentru www.bihon.ro

Albumul integral poate fi ascultat pe pagina de bandcamp.